i-Sihat Pilihan No. 1

Assalammualaikum w.b.t... Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, kita semua sihat.. Wooowww.. Lagi 2 hari kita akan masuk tahun 2017.. Mesti ramai yang sibuk dengan persiapan persekolahan anak-anak.. 

i-Sihat Susu Kambing Perisa Asli

Assalammualaikum w.b.t... Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, kita semua sihat... Dah minum i-Sihat??? Jom kita minum dulu..
Hari ni, admin ada COD area penang.. Terkejut juga bila customer repeat order 3 kotak.. hehehehe.. Alhamdulillah.. Customer tetap admin ni.. Dari mula admin terjebak dengan i-Sihat.. Beliau dan ibu beliau penggemar i-Sihat Susu Kambing perisa Asli...

Buah Kiwi

Assalammualaikum w.b.t... Salam i-Sihat, u-sihat... Insya-Allah, kita semua sihat.. Dah minum i-Sihat Susu Kambing ke??? Nak sihat kena amalkan minum susu kambing.. Jangan culas / skip tau.. 
Ok, kali ni admin nak share tentang kebaikan dan khasiat buah kiwi.. Buah kiwi antara buah kegemaran admin.. hahahaha.. Mesti ada yang kata, semua buah admin kata kegemaran admin.. Nak buat macam mana, admin memang suka makan buah-buahan.. 

Uji Mata

Assalammualaikum w.b.t.. Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, kita semua sihat..

Meh, kita main uji mata ni.. Apa perkataan pertama yang anda nampak??

Perkataan pertama yang admin nampak adalah HEALTH.. Kemudian, LOVE dan BEAUTY.. 

Woooowwww... Nampaknya admin memang boleh berjaya dengan business i-Sihat susu kambing sebab otak admin memang fokus kepada gaya hidup sihat, membantu orang untuk cantik secara semulajadi..

Cubalah... Kita akan nampak perkataan yang ada dalam minda kita...


Nota Que: Dah dapat jumpa perkataannya, komen lah kat bawah ni, ye...

Amalan pemakanan Nabi Muhammad adalah yang terbaik

Assalamualaikum w.b.t... Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, kita semua sihat.. Selamat pagi yang indah pada hari isnin.. Hari ni, admin ambil cuti.. hehehehe..

Pada minggu lepas admin ada terbaca artikel pelakon Hollywood mengakui amalan pemakanan Rasulullah adalah yang terbaik dalam satu wawancara.. Meh admin nak share artikel tu dan link youtube wawancara tu..

Pegaga

Assalammualaikum w.b.t.. Salam i-Sihat, u sihat.. Insya-Allah, semua sihat.. Salam Maulidur Rasul diucapkan kepada semua readers yang beragama Islam..

Marilah kita banyakkan berselawat kepada Rasulullah tanda cinta dan sayang kita kepada pemimpin terulung..

Admin sangat suka makan pegaga.. hehehehe.. Sebab admin kan suka makan sayuran dan ulaman.. Kali ni admin nak share tentang pegaga.. Jom kita sama-sama baca..

Khasiat Sayuran

Assalammualaikum w.b.t... Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, kita semua sihat.. Dah nak masuk hujung tahun ni, yang kerja bahagian kewangan mesti sibuk nak closing account.. Sesibuk mana pun kita, kesihatan jangan kita abaikan..
Nak sihat kenalah makan makanan berkhasiat.. Meh, kita baca antara khasiat sayuran yang ada...

Anggur Kering

Assalammualaikum w.b.t... Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, semua sihat.. Ok, kali ni admin nak share tentang anggur kering atau lebih dikenali sebagai kismis oleh masyarakat kita.. Admin sangat suka makan anggur.. Setiap minggu admin akan beli stok anggur.. Memang berebut makan dengan anak-anak.. hehehehe.. Itulah kebahagian sebagai seorang ibu..

Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: “Barangsiapa memakan kismis merah sebanyak 21 biji setiap hari sebelum sarapan pagi, maka dia tidak akan ditimpa penyakit kecuali kematian”.

Badam Oh! Badam...

Asslammualaikum w.b.t.. Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, semua sihat.. Kali ni admin nak share tentang khasiat badam.. Admin memang suka sangat makan kekacang.. Mungkin sesetengah orang mengelak daripada memakan kekacang kerana akan menyebabkan jerawat.. 

Tapi jangan bimbang.. Makan badam tidak akan menyebabkan jerawat kerana walaupun badam mengandungi lemak yang tinggi, tetapi 90% daripada lemak tersebut adalah lemak tak tepu yang mudah dicernakan oleh badan.. Jom kita baca khasiat yang terkandung dalam badam..
Selain menjadi kudapan yang enak ketika menikmati coklat, ternyata badam menyimpan banyak khasiat.
Bagi sesetengah orang apabila mendengar kacang almond, mungkin saja nama itu seperti asing. Tetapi tahukah anda bahawa kacang almond itu adalah kacang badam?

Khasiat Madu Yang Perlu Kita Tahu

Assalammualaikum w.b.t... Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, semua sihat.. Pagi ni admin minum PB sejuk.. hehehehe.. Admin bancuh malam tadi sebelum tidur.. So pagi ni bangun, terus menikmati kesegaran PB..



Kali ni, admin nak share tentang kelebihan dan khasiat madu lebah.. Antara kebaikan madu lebah adalah seperti berikut:

Pengembala Kambing Moden...

Assalammualaikum.. Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, semua sihat.. Malam ni dah minum susu kambing i-Sihat ke?? Jangan lupa amalkan minum susu kambing pada waktu pagi dan malam.. Insya-Allah, akan kekal sihat dan bertenaga, walaupun dah berusia..
Kali ni admin nak story macamna admin boleh terjebak dan terjatuh cinta dengan i-Sihat..

Amal Sunnah Untuk Hidup Sihat

Assalammualaikum... Salam i-Sihat, u-sihat.. Insya-Allah, semua sihat.. Dah minum susu kambing i-Sihat pagi ni?? Pagi ni admin minum Premium Berry sejuk.. Dah bancuh siap-siap malam tadi dan simpan dalam peti sejuk.. 
Admin posing dengan bunting i-Sihat... Fefeeling ala-ala model terkenal.. Kuang..kuang..kuang..

Selebriti Memilih i-Sihat... Anda???

Assalammualikum w.b.t... Salam i-sihat, u-sihat.. Insya-Allah, kita semua sihat.. Susu Kambing i-Sihat semakin berkembang dan mula mendapat kepercayaan dikalangan peminat susu kambing..  

Mesti ramai yang minat pada pelakon putih gebu bertudung dan berwajah manis.. Siapa lagi kalau bukan Mira Filzah.. Nah admin belanja pic MF dengan PB....

Puasa Sunat

Assalammualaikum.. Salam i-Sihat, u-sihat, semua sihat... Apa khabar semua?? Mestilah sihat, kan..
 Puasa???
Ye, puasa bagus untuk usus perut kita.. Rasulullah selalu berpuasa sunat.. Jom kita amalkan sunah nabi..

Harga Pasaran i-Sihat

Assalammualaikum... Apa khabar semua pencinta susu kambing?? Amalkan susu kambing i-Sihat, pasti semuanya sihat..

Kali ni admin nak buat pengumuman penting...

πŸ“’πŸ“’πŸ“’ Perhatian semua... Harga pasaran untuk susu kambing i-Sihat perisa Asli dan Vacho adalah RM45.00 dan susu kambing i-Sihat Premium Berry adalah RM55.00..

πŸ‘‰πŸ»Atau yg beli Pakej Family Combo 5 kotak sekaligus..maka harga sekotak jatuh RM40.00 (asli dan vachoc). Dan RM50.00 (PBerry)



Nota Que: Wahhhh.. Lebih jimat dan lebih untung beli Pakej Family Combo.. Apa lagi... Cepat beritahu mak, ayah, abang, kakak dan adik-adik berita baik ni!!!!!

Mandi Sebelum Subuh

Assalammualaikum w.b.t.. Admin harap semuanya sihat.. Beberapa minggu kebelakangan ni, cuaca tak menentu.. Ramai yang terkena jangkitan virus selsema, batuk dan demam panas..
Biasanya bila diserang sakit, kita akan ke klinik untuk mendapatkan rawatan dan akan dibekalkan dengan ubat bagi menyembuhkan sakit kita.. Dah dapat ubat tu, kena lah makan.. Kalau tak, macam mana nak sihat kan??

Promosi Harga Diskaun

Assalammualaikum... Wooooowwwww... Admin rasa teruja sangat ni.. Kenapa?????

Haaaa... Ni admin nak bagi tahu ada berita baik untuk semua penggemar susu kambing i-Sihat.. Anda semua boleh dapatkan produk susu kambing i-Sihat dengan harga promosi di  Booth Bangi Gateway..

Booth : No. 10
Tarikh : 7, 8 & 9 Oktober 2016
Masa : 10 pagi - 10 malam

Untuk info lebih lanjut, boleh lihat di FB susu kambing i-Sihat 



Jooooommmmmm... Kita ramai-ramai serbu booth susu kambing i-Sihat.. Beli borong banyak-banyak..

Info: Cadangan Hidangan

Assalammualaikum kepada semua healthians.. Dah mulakan pagi ni dengan meminum susu kambing i-Sihat?? Semoga semuanya sihat sejahtera dan sentiasa dalam rahmat Allah.. Aminnnn....
Kali ni, admin nak share cadangan hidangan susu kambing i-Sihat.. 

Pengumuman

Assalammualaikum... Admin ada berita baik untuk semua pengguna produk susu kambing i-Sihat..
Mulai bulan Oktober, HQ akan keluarkan pek baru i-Sihat dalam bentuk sachet.. Maknanya sekotak i-Sihat 500 gram terdapat 20 sachet x 25gram..

PROMOSI AWAL MUHARAM

Assalammualikum.. 

Bersempena Awal Muharam pada hari Ahad (2 Oktober 2016) HQ i-Sihat Resources bermurah hati untuk membuat PROMO HADIAH AWAL MUHARAM dan sedekah kepada pelanggan.

Kebaikan Habatus Sauda

Assalamualaikum.. Apa khabar semua?? Dah minum susu Kambing i-Sihat pagi ni?? Ok, kali ni admin nak kongsi kebaikan habatus sauda yang terdapat dalam Premium Berry.. Jom baca sama-sama..

BAGAIMANA HABBATUS SAUDA BERFUNGSI MERAWAT KEBANYAKKAN PENYAKIT

1) Menguat sistem pertahanan badan semulajadi yang sedia ada dalam tubuh. Kandungan yang lengkap dalam habbatusauda menguatkan sistem imun daripada serangan penyakit.

Kurma Makanan Sunnah


Assalamualaikum w.b.t. kepada semua.. Kali ni Ai nak kongsi tentang khasiat kurma yang menjadi makanan rugi Rasulullah s.a.w.







Kurma adalah sejenis tumbuhan (Palma) atau dikenali dalam bahasa saintifiknya sebagai Phonex dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan sama ada yang masak atau yang mentah. Kebanyakan pokok kurma tumbuh di negara-negara Arab dan mempunyai berbagai-bagai jenis. Antara kurma yang terkenal ialah kurma Mekkah dan Madinah yang dikatakan mempunyai berpuluh-puluh jenis. Dikalangan penduduk di negara-negara Arab kurma adalah makanan utama mereka, malah dikalangan orang kita juga kurma sudah menjadi bahan makanan yang digemari. Selain rasanya yang manis dan tahan lama serta tidak perlu dimasak, kurma juga mempunyai banyak khasiat.

Khasiat Buah Delima

Assalamualaikum.. Harap semua sihat.. Kali ni, Ai nak share tentang khasiat buah delima.. 

Kali pertama Ai makan buah delima pada tahun 2007.. Masa tu dah dekat setahun kahwin tapi tak pernah 'lekat'.. Satu hari, Ai balik kampung dan ronda-ronda di pasar pagi.. Ai ternampak buah delima, terus Ai teringat cerita dulu-dulu (zaman hitam putih) bertajuk; 'Selendang Delima'.. Dalam cerita tu, disebabkan heroin tu makan buah delima, heroin tu hamil.. Sebagai ikhtiar, Ai beli buah delima 3 biji dan makan.. Alhamdulillah, tak lama lepas tu, Ai preggy anak sulong.. So Ai nak share kelebihan buah delima ni untuk bacaan bersama..

Kenapa Susu Kambing???

Mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa susu kambing menjadi pilihan ramai?? Apa kebaikan dan khasiat yang terkandung dalam susu kambing?? Bukan semua susu sama je ke?? Sama-samalah kita baca dan hayati khasiat yang terkandung di dalam susu kambing.. Tidak hairanlah, susu kambing menjadi pilihan baginda Rasulullah..

Kenali i-Sihat

Assalammualaikum...

Ada apa dengan i-Sihat???
Produk i-Sihat telah di analisis di dua makmal iaitu Lab Unikep, UKM dan Lab ALS Techichem. Kedua-dua makmal tersebut di iktiraf oleh Skim Akreditasi Makmal Malaysia (SAMM)

Ini kerana pihak syarikat amat menitik beratkan kualiti produk yang dikeluarkan. Dengan itu maka terhasil susu i-Sihat: 
~ Rasa yang lazat
~ 100% organik
~ Kaya dengan nutrisi
~ Tanpa bau hamis
~ Tanpa perasa & pewarna tiruan

i-Sihat untuk siapa???
~ Bayi 6 bulan ke atas & kanak-kanak
~ Pelajar sekolah & universiti
~ Dewasa & warga emas
~ Wanita mengandung & menyusu anak
~ Pasangan yang sedang ikhtiar untuk hamil
~ Sesuai untuk seisi keluarga
~ Untuk mereka yang cintakan kesihatan

Terdapat 3 pilihan untuk anda nikmati iaitu perisa Asli, Vachoc dan Premium Berry..

Salam Perkenalan

Assalammualaikum...


Ai adalah owner blog; Linz Kushina (Si Pencari Pelangi) dan merupakan blogger sambilan.. Mula terjebak dengan dunia blogger sejak tahun 2011.. Kerana Ai sangat gemar bercerita melalui penulisan.. Di awal penglibatan, Ai hanya mencoret berkisar tentang pengalaman dan kehidupan seharian Ai.. Ai tidak mengharapkan ada follower atau pembaca.. Kerana bagi Ai, coretan Ai umpama diari maya untuk Ai luahkan perasaan..Tetapi Ai sama sekali tidak menyangka, coretan Ai banyak memberi motivasi kepada yang membaca.. Terima kasih Ai ucapkan kepada follower dan pembaca blog personal Ai..
Kali ini, Ai cabar diri Ai untuk mengendalikan blog berkaitan produk Susu Kambing i-Sihat.. Tujuan utamanya adalah untuk berkongsi rahsia agar semua pembaca mendapat manfaat dan dapat mengamalkan gaya hidup yang sihat.. Dari semasa ke semasa, Ai akan share tips untuk kekal sihat dengan mengamalkan makanan dan gaya hidup yang disarankan dalam islam serta petua-petua orang lama yang semakin kita lupakan.. Yang pastinya dengan mengamalkan susu kambing i-Sihat, kita akan dapat banyak manfaat..


Anda berasa bimbang ditipu???
Jangan risau.. Perniagaan Ai berdaftar dengan SSM..

Nama Ai: Puan Ina
Nama Perniagaan : Hakun Niaga
No Pendaftaran SSM : PG 0382930-X
Whatsapp / Telegram : 019-3201012
Alamat Emel : rahsiaque@gmail.com



Nota Que: Boleh klik pada pautan blog personal Ai untuk kenal admin dengan lebih lanjut.. Tak kenal maka tak cinta.. Dah kenal confirm jatuh cinta.. Bukan dengan Ai tapi dengan Susu Kambing i-Sihat... hehehehe

Disclamer

Blog i-Sihat Susu Kambing adalah blog rasmi bagi produk keluaran i-Sihat Resources. Dari semasa ke semasa admin akan kongsikan tips gaya hidup sihat dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan mengikut sunnah Rasulullah s.a.w.

Amalkan minum susu kambing, sihat dapat, pahala pun dapat... Insya-Allah...

Amaran: Sekiranya anda mempunyai alahan pada hasil tenusu, sila dapatkan nasihat doktor sebelum mencuba apa-apa produk hasil tenusu.. Pihak admin tidak bertanggungjawab ke atas kesan sampingan yang mungkin dihadapi oleh anda.. Perkongsian dalam blog adalah berdasarkan pengalaman admin mengamalkan i-Sihat Susu Kambing dan testimoni dari pelanggan..

VideoBar

This content isn't available over encrypted connections yet.
Powered by Blogger.