Pengumuman

Assalammualaikum... Admin ada berita baik untuk semua pengguna produk susu kambing i-Sihat..
Mulai bulan Oktober, HQ akan keluarkan pek baru i-Sihat dalam bentuk sachet.. Maknanya sekotak i-Sihat 500 gram terdapat 20 sachet x 25gram..

PROMOSI AWAL MUHARAM

Assalammualikum.. 

Bersempena Awal Muharam pada hari Ahad (2 Oktober 2016) HQ i-Sihat Resources bermurah hati untuk membuat PROMO HADIAH AWAL MUHARAM dan sedekah kepada pelanggan.

Kebaikan Habatus Sauda

Assalamualaikum.. Apa khabar semua?? Dah minum susu Kambing i-Sihat pagi ni?? Ok, kali ni admin nak kongsi kebaikan habatus sauda yang terdapat dalam Premium Berry.. Jom baca sama-sama..

BAGAIMANA HABBATUS SAUDA BERFUNGSI MERAWAT KEBANYAKKAN PENYAKIT

1) Menguat sistem pertahanan badan semulajadi yang sedia ada dalam tubuh. Kandungan yang lengkap dalam habbatusauda menguatkan sistem imun daripada serangan penyakit.

Kurma Makanan Sunnah


Assalamualaikum w.b.t. kepada semua.. Kali ni Ai nak kongsi tentang khasiat kurma yang menjadi makanan rugi Rasulullah s.a.w.







Kurma adalah sejenis tumbuhan (Palma) atau dikenali dalam bahasa saintifiknya sebagai Phonex dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan sama ada yang masak atau yang mentah. Kebanyakan pokok kurma tumbuh di negara-negara Arab dan mempunyai berbagai-bagai jenis. Antara kurma yang terkenal ialah kurma Mekkah dan Madinah yang dikatakan mempunyai berpuluh-puluh jenis. Dikalangan penduduk di negara-negara Arab kurma adalah makanan utama mereka, malah dikalangan orang kita juga kurma sudah menjadi bahan makanan yang digemari. Selain rasanya yang manis dan tahan lama serta tidak perlu dimasak, kurma juga mempunyai banyak khasiat.

Khasiat Buah Delima

Assalamualaikum.. Harap semua sihat.. Kali ni, Ai nak share tentang khasiat buah delima.. 

Kali pertama Ai makan buah delima pada tahun 2007.. Masa tu dah dekat setahun kahwin tapi tak pernah 'lekat'.. Satu hari, Ai balik kampung dan ronda-ronda di pasar pagi.. Ai ternampak buah delima, terus Ai teringat cerita dulu-dulu (zaman hitam putih) bertajuk; 'Selendang Delima'.. Dalam cerita tu, disebabkan heroin tu makan buah delima, heroin tu hamil.. Sebagai ikhtiar, Ai beli buah delima 3 biji dan makan.. Alhamdulillah, tak lama lepas tu, Ai preggy anak sulong.. So Ai nak share kelebihan buah delima ni untuk bacaan bersama..

Kenapa Susu Kambing???

Mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa susu kambing menjadi pilihan ramai?? Apa kebaikan dan khasiat yang terkandung dalam susu kambing?? Bukan semua susu sama je ke?? Sama-samalah kita baca dan hayati khasiat yang terkandung di dalam susu kambing.. Tidak hairanlah, susu kambing menjadi pilihan baginda Rasulullah..

Disclamer

Blog i-Sihat Susu Kambing adalah blog rasmi bagi produk keluaran i-Sihat Resources. Dari semasa ke semasa admin akan kongsikan tips gaya hidup sihat dengan mengamalkan pemakanan yang sihat dan mengikut sunnah Rasulullah s.a.w.

Amalkan minum susu kambing, sihat dapat, pahala pun dapat... Insya-Allah...

Amaran: Sekiranya anda mempunyai alahan pada hasil tenusu, sila dapatkan nasihat doktor sebelum mencuba apa-apa produk hasil tenusu.. Pihak admin tidak bertanggungjawab ke atas kesan sampingan yang mungkin dihadapi oleh anda.. Perkongsian dalam blog adalah berdasarkan pengalaman admin mengamalkan i-Sihat Susu Kambing dan testimoni dari pelanggan..

VideoBar

This content isn't available over encrypted connections yet.
Powered by Blogger.